banner6

banner14

Osmangazi Belediyesi, 6 Şubat’ı unutmadı

Osmangazi Belediyesi, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan ve 11 ilimizi sarsan deprem felaketinin 2’inci yıl dönümünde anma programı düzenledi.

GÜNDEM 09.02.2025, 23:43
Osmangazi Belediyesi, 6 Şubat’ı unutmadı
banner26

Büyük felaketin meydana geldiği saat 04.17’de Osmangazi Meydanı’nda düzenlenen programda, depremde hayatını kaybeden yurttaşlar anıldı. Osmangazi Belediyesi, Osmangazi Kent Konseyi, Bursa İl Dernekleri Federasyonu’nun birlikte düzenlediği anma programına; Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın yanı sıra CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Raşit Gürbüz, Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Fatma Çil Yılmaz, Bursa İl Dernekleri Federasyonu Başkanı Ramazan Alp, depremden etkilenen 11 ilin dernek temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Deprem felaketinde kurtarma çalışmalarına katılan Osmangazi Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü’ne bağlı arama kurtarma ekipleri ile ANDA Arama Kurtarma Derneği ekipleri de Osmangazi Meydanı’ndaki programda hazır bulundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, tam 2 yıl önce bugün 53 bin yurttaşın sonsuzluğa uğurlandığını hatırlatarak, “6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden tüm yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve ülkemize baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. 6 Şubat 2023 tarihindeki o 65 saniye, aslında söylenecek sözlerin ve her şeyin bittiği anlardı.” ifadelerini kullandı.

Aydın: “Bu gerçek bize çok yakın, hazırlıklı olmalıyız”

Yaşanan en ufak depremin bile bize kendimize gelmeyi, önlem almayı, deprem ve diğer felaketlerin her an, her saniye olabileceği gerçeğini hatırlattığını söyleyen Başkan Aydın, “Bizler yerel yöneticiler ve yurttaşlar olarak, Bursa’nın da bir deprem bölgesi olduğunu hiçbir zaman unutmadan, 1855 depreminin de küçük kıyamet olarak Bursa’yı yerle bir ettiği gerçeğini de aklımızdan çıkarmadan hızlı bir şekilde önlemleri alıp, olası bir depreme karşı hazır olmak zorundayız. Bu konuda bizim de ciddi çalışmalarımız var. Ülkemizi yönetenlerin ve halkımızın da bu konuda maksimum duyarlılığı göstermesi gerekiyor. Çünkü bu gerçek bize çok yakın.” dedi.

CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş da ülkemizin yaşadığı en büyük felaketlerden biri olan 6 Şubat depreminin üzerinden acı ve sıkıntılarla dolu 2 yıl geçtiğini belirterek, “Ne yazık ki, aradan geçen bunca zamana rağmen depremi yaşayan şehirlerimizdeki temel ihtiyaçların halen tam anlamıyla karşılanmadığını üzülerek görüyoruz. Depremin hemen ertesinde hükümet tarafından verilen 1 yıl içinde tüm kalıcı konutların teslim edileceği sözüne rağmen hala binlerce ailemiz 20 metrekarelik konteynırlarda yaşam mücadelesi veriyor. Deprem konutlarının bir an önce tamamlanmasını istiyoruz. Vatandaşımızı altyapısı olmayan kışın soğuk, yazın sıcak ile mücadele etmek zorunda kaldıkları konteyner kentlerden kurtarın. Deprem vergilerini, yine depremzede halkımız için kullanın. Bizler, depremzedelerin sesi olmaya devam edeceğiz. Bu felaketi unutmadık, unutmayacağız. Depremde hayatını kaybeden tüm yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum” diye konuştu.

Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Fatma Çil Yılmaz da, bu anma töreninin yalnızca bir hatırlama değil aynı zamanda bir farkındalık çağrısı olduğuna vurgu yaptı. Halkı bilinçlendirmek ve ortak bir gelecek inşa etmek istediklerini belirten Yılmaz, “Bu gece, dayanışmamızın en güzel örneklerinden biridir. Deprem, insan eliyle inşa edilen hataların sonuçlarını da gösterdi. Güvenli yaşam alanları oluşturmak, dayanıklı şehirler inşa etmek için ortak akılla hareket etmeye devam edeceğiz. Bizler, hemşerilerimizin sesini karar alan mercilere taşıyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle bir kez daha anıyorum. Unutmadık ve unutturmayacağız. Bu dayanışmayı sürdürmek hepimizin sorumluluğundadır.” dedi.

Depremin etkilediği 11 ilin dernek başkanları adına konuşma yapan BİLDEF Başkanı Ramazan Alp de, bu afetin arkasında acılar ve dramlar bıraktığını ifade ederek, “Dayanışma ile bu acılar, hafifletildi. Deprem zamanı bizi arayan hiç tanımadığımız insanlar oldu. Oradan gelip Bursa’ya yerleşenlere evini açan çok dostlarımız oldu. Hem Bursalı hemşerilerime hem de bu dayanışmada ülkemizin bu duruşuna teşekkür etmek istiyorum. Bizim birliğimiz için illa ki bir afet olması gerekmiyor. Hep birlik olmalıyız” dedi.

banner9
Yorumlar (0)
6
hafif yağmur
banner36
Namaz Vakti 21 Kasım 2025
İmsak 06:47
Güneş 08:18
Öğle 13:10
İkindi 15:31
Akşam 17:52
Yatsı 19:17
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
1. Arsenal 11 26
2. Manchester City 11 22
3. Chelsea 11 20
4. Sunderland 11 19
5. Tottenham 11 18
6. Aston Villa 11 18
7. Manchester United 11 18
8. Liverpool 11 18
9. Bournemouth 11 18
10. Crystal Palace 11 17
11. Brighton & Hove Albion 11 16
12. Brentford 11 16
13. Everton 11 15
14. Newcastle United 11 12
15. Fulham 11 11
16. Leeds United 11 11
17. Burnley 11 10
18. West Ham United 11 10
19. Nottingham Forest 11 9
20. Wolverhampton 11 2
Takımlar O P
1. Real Madrid 12 31
2. Barcelona 12 28
3. Villarreal 12 26
4. Atletico Madrid 12 25
5. Real Betis 12 20
6. Espanyol 12 18
7. Athletic Bilbao 12 17
8. Getafe 12 17
9. Sevilla 12 16
10. Deportivo Alaves 12 15
11. Elche 12 15
12. Rayo Vallecano 12 15
13. Celta Vigo 12 13
14. Real Sociedad 12 13
15. Mallorca 12 12
16. Osasuna 12 11
17. Valencia 12 10
18. Girona 12 10
19. Levante 12 9
20. Real Oviedo 12 8