Bursa NetHaber
2021-07-06 17:48:48

Üvey ligin üvey maçları

Cüneyt ALKIŞ

cuneyt.alkis@hotmail.com 06 Temmuz 2021, 17:48

Son dönemde herkes U19 Gelişim Ligleri’ni konuşuyor. Süper Lig U19 takımlarının play off maçlarının TV’de yayınlaması buna büyük katkı sağladı şüphesiz. Oyuncular ve takımlar daha dikkatle izlenebildi; ancak yayın olmayan ve her zamanki gibi gözden uzak olan TFF 1. Lig U19’da da yarı final maçları var.

Öncelikle TFF 1. Lig U19 ile ilgili biraz bilgi vermek istiyorum.

Pandemiden dolayı tek devre usulü 17 maçlık bir sezon oldu ve ligi Samsunspor lider bitirdi. Sırasıyla Altınordu, İstanbulspor, Balıkesirspor, Bandırmaspor, Bursaspor, Adanaspor ve Adana Demirspor ilk 8’de yer alarak play off oynamaya hak kazandı.

Çeyrek final maçlarında Bursaspor namağlup İstanbulspor’u 2-1 geçti. Buraspor’un U19’da oynayan pek çok as oyuncusu geçen sene A Takım’da oynadığından ve bu sezon A Takım’da da yer alacağından birkaç maç dışında oynama şansı elde edemedi. Buna rağmen yeşil timsahlar ligi 6. Sırada bitirdi.

Ligi lider bitiren Samsunspor da Adana Demirspor’u aynı skorla geçerek Bursaspor’un rakibi oldu. İlk maç Bursa’da oynanmış ve müsabakayı Bursaspor 2-1 kazanmıştı. Maç 7 Temmuz Çarşamba günü (Yarın) 20’de lifebursa youtube kanalında yayınlanacak.

Diğer çeyrek final maçlarında Balıkesirspor, Bandırmaspor ile oynadığı ve normal süresi 1-1 biten maçı uzatmada attığı golle 2-1 kazandı. Altınordu da Adanaspor’u 4-1 yenip çeyrek finalin en farklı skorunu alarak Balıkesirspor’un rakibi oldu. Maç bu akşam 20’de ancak yayın olacak mı bilgim yok.

4 takımın çeyrek final maçlarındaki kadrolarını ve ligin öne çıkan detaylarını bulabildiğim veriler ışığında (birçok yeri taradım maalesef yeterli veri yok, TFF ve takımların resmi siteleri dahil) hap bilgiler olarak vermek istiyorum.

Ligde en dikkat çekici olay kuşkusuz yabancı oyuncuların varlığı.

En çok yabancı oyuncu Adanaspor’da. 4 tane Nijeryalı oyuncuları var. Balıkesirspor’da Fildişi Sahilli, Kosovalı ve Nijeryalı olmak üzere 3, Bandırmaspor’da Kongo’lu Nijeryalı ve Nijer’li olmak üzere 3, İstanbulspor’da Sırbistan, Ankaraspor’da Gana, Boluspor’da Fildişi Sahili ve en ilginci Adana Demirspor’da Suriyeli 1 oyuncu var.

Gol krallığı yarışına baktığımızda ilk 6’da 3 yabancı oyuncu görüyoruz. Adana Demirspor – Musa Bulut (20 yaş) – 15 gol Balıkesirspor – Peter Ambrosse (19 yaş) – 15 gol Altınordu – Kenan Fakılı (18 yaş) – 11 gol Adanaspor – Kingsley İnnocent (18 yaş) – 11 gol Samsunspor – Ali Kılıç (17 yaş) – 9 gol Balıkesirspor – Oltion Bilalli (19 yaş) – 9 gol

Yarın finalde oynayacak 4 takımın yaş ortalamaları ise şöyle;

Altınordu – 21 oyuncu 17.4 – En genç oyuncusu 15 yaşında forvet Furkan Emin Kaçmaz Balıkesir – 21 oyuncu 18,2 - En genç oyuncusu 17 yaşında orta saha oyuncusu Ahmet Çağrı Çolak Bursa – 21 oyuncu 17,7 – En genç oyuncusu 15 yaşında forvet Mustafa Genç Samsun – 20 oyuncu - 17,9 – En genç oyunsusu 16 yaşında kaleci Ali Taha Demir

Son bir detayla kapatalım.

Süper Lige yükselen Giresunspor ve Altay, TFF 1. Lig U19 Gelişim Ligi'nde 18 takım arasında son iki sırada yer aldı.

Yorumlar (1)

Mehmet Arı 3 Yıl Önce

Sevgili Cüneyd kardeşim Şu net söylemeliyim Bursa da spor un nabzını tutuyorsun kalemine yüreğine sağlık teşekkür ederim.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.