Bursa NetHaber

Tatilcilerin yeni gözdesi

TURİZM

Bir şehrin gelecek planlaması için yollar, parklar ve meydanların planlanması ne kadar önem taşıyorsa, turizmde de yeni rotaların hazırlanması ve kaynakların ortaya çıkarılması o kadar önem arz ediyor. Bu anlamda Bursa’nın turizmine yeni değerler kazandırmak için pandemi sürecinde özveriyle çalıştıklarını belirten Niltur Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bodur, salgın döneminde tatil tercihlerinin değiştiğine dikkat çekti.

Salgın döneminin ardından yeniden bir seyahat cesareti ve refleksi uyandırmanın Bursa ve ülke turizmi açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Bodur, “’Pek Yakında Yine…’ mottosuyla bir kısa film çalışması yaparak sosyal medyada paylaştık. Bu video binlerce kez izlendi ve çok olumlu geri dönüşler aldı. Biz de, ‘Bu yollar, dağlar, bağlar, sular bizim. Pek Yakında. Yine…’ diyerek aksiyona başladık” dedi.

Yeni normalle birlikte tatil tercihlerinin değiştiğini vurgulayan Bodur, “Seyahat severler artık daha çok temizlik, hijyen ve sosyal mesafenin sağlanabileceği, temasın minimum olduğu, dağda, deniz, göl veya bir akarsu kenarından olmak istiyorlar ya da karavan turizmi gibi müstakil tatil yapılabilecek alanlara yöneliyorlar” diye konuştu.

Bursa ve çevresinin bu talepleri karşılayacak turizm kaynaklarına sahip olduğunun altını çizen Bodur, “Bursa sevilen ve özlenen bir şehir. Bunun yanı sıra İstanbul’a ve birçok şehre çok yakın bir konumdayız. Bu büyük bir potansiyel. İnsanlarımız hafta sonlarını, izin günlerini seyahat ve tatille değerlendirmeyi seviyor. Biz de güzel bir proje ortaya koyarsak, bunun talep göreceğini düşündük. Bu anlamda Uludağ Çobankaya’daki dağ evlerini ön plana çıkararak, Uludağ’ın yaz mevsiminde de tercih edilmesini sağlayıcı çalışmalar yaptık” ifadelerini kullandı.

TEMİZ HAVA VE HUZUR Liderbahis DOLU TATİL ORTAMI

Niltur olarak Çobankaya Karinna Orman Köşkleri ile anlaşma yaptıklarını ve bunun ciddi talep gördüğünü belirten Niltur Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bodur, “Bir, iki gece veya bir hafta hatta bir ayı burada kuş sesleri ve çam ağaçları arasında, temiz havası ve huzur dolu ortamıyla tercih edenler olduğunu görüyoruz” dedi.

Orman köşklerinin özelliklerinden de bahseder Bodur, “Köşkler iki katlı ahşap evlerden oluşuyor. Kişi sayısına göre 4, 6 ve 8 kişilik ailelere göre üç ayrı tip, toplam 23 adet köşk var. Tamamında barbekü, buzdolabı, TV, şarkı odası, banyo-WC, ısıtma petekleri, 24 saat sıcak su, mutfak gereçleri ve ücretsiz wi-fi hizmeti sunuluyor. Ve köşkler sürekli olarak dezenfekte ediliyor” diye konuştu.

Köşklerin turistlere birçok imkan sağladığına değinen Bodur, “Konaklayan misafirlerimiz zirveye, şelalere, Bakacak’a ve birçok Yörük Türkmen köyüne trekking parkurları ile ulaşabiliyorlar. Teleferikle heyecan verici seyahat deneyimi yaşayabiliyorlar. Turizm bir deyişle inşaları mutlu etme sanatıdır ve misafirlerimizin mutluluklarına şahit olmak bizleri de sevindiriyor” dedi.

Bodur, gelen tüm misafirlerine Kent Ormanında Dağ Kızağı Bileti ve Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi bileti de hediye ettiklerini ifade ederek, “Eskiden ‘Beyaz Cennet’ olarak kış turizmini öne çıkaran Uludağ tanıtımına, ‘4 Mevsim Uludağ’ diyerek yeni bir anlam kazandırmış olduk. Yeni turizm kaynaklarını ve yeni projelerimizi seyahat severlere sunmaya devam edeceğiz. Yeniden birlikte başarıp turizmde yükselişi sağlamak en büyük görevimiz” şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.