Bursa NetHaber

Medicabil Hastanesi ve Romatem Sağlık Grubu’ndan bilgilendirme toplantısı

SAĞLIK

Romatem Akademi tarafından düzenlenen Kalça ve Diz Artroplastisi Rehabilitasyonu Bilgilendirme Toplantısı’nda konuşan Özel Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen, “Ülkemizde yılda, kalça ile ilgili 100 binin üzerinde, dizle ilgili de 75 bin civarında artroplasti ameliyatı yapılıyor. Aslında bu sayı diğer ülke ortalamalarına göre düşük. Bunun sebebi sosyo-ekonomik veya hastalarımızın ağrıya dayanıklılığı olabilir. Fakat bu sayı önümüzdeki yıllarda artabilir” dedi.

Fizik tedavi uzmanlarının ve Fizyoterapistlerin katıldığı toplantıda, kalça ve diz artroplasti cerrahi yaklaşımları, postoperatif analjezi, diz artroplastisi sonrası rehabilitasyon yaklaşımları ve fizyoterapi uygulamaları ile fiziksel aktivite ve spor konuları ele alındı.

Divan Otel’de gerçekleştirilen ve Romatem Sağlık Grubu Medical Direktörü Doç. Dr. Hülya Şirzai’nin açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda ilk olarak konuşan Özel Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen ağrı yönetimi konusunda açıklamalarda bulundu.

Özel Medicabil Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Prof. Dr. Aysun Yılmazlar’ın oturum başkanlığında gerçekleşen paneldeki konuşmasında ağrıyı ‘gerçek ve potansiyel doku hasarı sonucunda gelişen duyusal ve emosyonel hoş olmayan bir deneyim’ olarak tanımlayan Prof. Dr. Bilgen, “Artroplasti ameliyatları ağrıya neden olan majör cerrahi operasyonlardan birisidir. Bu nedenle fizik tedavi, rehabilitsayon ve anestezi bölümleri ile birlikte çalışmamız büyük önem arz ediyor” dedi.

Ağrının, fonksiyon kaybı oluşturan ilk sıradaki hastalık durumunda olduğunu belirten ve ağrının hastadaki sağlık sorununun habercisi veya sağlık sorununun devam ettiğinin olabileceği söyleyen Prof. Dr. Bilgen, kalça ve diz artroplasti cerrahi sonrası ağrının tedavi edilmemesi halinde, hastanede kalış süresinin uzayacağı, tekrar başvuru oranının artacağı, tedavi maliyetinin yükseleceği uyarılarında bulundu.

Toplantının Prof. Dr. Belgin Erhan’ın başkanlığında gerçekleştirilen ikinci oturumunda ise Romatem Sağlık Grubu Medical Direktörü Doç. Dr. Hülya Şirzai kalça artroplastisi sonrası rehabilitasyon yaklaşımları, Prof. Dr. Yaprak Ataker diz artroplastisi sonrası rehabilitasyon yaklaşımları, Uzman Fizyoterapist Zeynal Yazıcı kalça-diz artroplastisi sonrası fizyoterapi uygulamaları, Spor Hekimliği uzmanı Dr. Güfan Arslan da kalça-diz artroplastisi sonrası fiziksel aktivite ve spor konularında açıklamalarda bulundular.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.