Bursa NetHaber

Medicabil'den özel çocuklara özel bir gün

SAĞLIK

Özel Medicabil Sağlık Grubu yönetimi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Haftası etkinlikleri kapsamında Serebral Palsili çocukları ve ailelerini ağırladı. Etkinlikte aileler alanında uzman doktorlar tarafından bilgilendirilirken çocuklar da doyasıya eğlendiler.

Sunduğu sağlık hizmetinin yanı sıra düzenlediği panel ve seminerlerle, hayata geçirdiği projelerle birlikte kalitesiyle de adından söz ettiren Bursa’nın öncü sağlık kuruluşlarından olan Medicabil Sağlık Grubu, Serebral Palsili çocuk ve ailelerine yönelik özel bir programa imza attı.

Programa; Özel Medicabil Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen, Medicabil Sağlık Grubu Genel Koordinatörü Özcan Akan, Tunam Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Ulusoy, Serebral Palsili çocuklar ile aileleri ve Medicabil Sağlık Grubu’nun doktorları katıldı.

Serebral Palsili çocukların tedavilerinin ömür boyu devam ettiğini ve ailelerinin çok emek verdiğini belirten Özel Medicabil Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen, Medicabil ailesi olarak her zaman Serebral Palsili çocukların ve ailelerinin yanlarında olmaya çalıştıklarını ifade etti. Serebral Palsili çocukların tüm sorunlarını yakından tanıdıklarının da altını çizen Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen, “Sizin sıkıntılarınızı yakından biliyoruz. Fizik tedavi uzmanlarımız, bizler ve fizyoterapistlerimiz, sizlerin nelerle uğraştığınızı nelerle mücadele ettiğinizi yakından bilen bir sağlık grubuyuz. Sizler ve hekimlerimiz her gün emek sarf ediyorsunuz, biz de bu emeğin içinde bir katkımız olsun istedik. Bizim için iyi tarafı iki hekim arkadaşımız çocuk ortopedisiyle uğraşıyorlar, emek ve gönül vermiş olmaları bu işin buralara gelmesine sebep oldu. Fizik tedavi uzmanlarımızın konuyla ilgili olarak özel çaba sarf etmeleri bu işin bir parçası oldu. Çocukluktan başlayan bir sağlık sorunu olan bu durum hayat boyu devam ediyor. Biz de sizlerin yanında olmak istiyoruz” dedi.

“SEREBRAL PALSİLİ ÇOCUKLARA YÖNELİK BİR MERKEZ KURAN ÖZEL HASTANE OLACAĞIZ”

Programın açılışında konuşan Özel Medicabil Sağlık Grubu Genel Koordinatörü Özcan Akan, Medicabil Sağlık Grubu olarak sosyal sorumluluk projelerine devam ettiklerini, özel çocuklara özel bir farkındalık oluşturma programı düzenlediklerini ifade ederek, “Medicabil Sağlık Grubu olarak Bursa’da ve belki de Türkiye’de ilk defa serebral palsili çocuklara yönelik bir merkez kuran Özel hastane olacağız” şeklinde konuştu.

Serebral palsili çocukların hizmet alacağı bir merkezin hayata geçmesi gerektiğini ifade eden Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr. Yusuf Aruser, serebral palsi de en büyük sorunun ailelerin güven sorunu yaşamaları olduğunu dile getirdi. Dr. Aruser şöyle konuştu, “Yaklaşık 4 yıldır Bursa’da serebral palsi konusunda çalışmalar yapıyoruz. Özel Medicabil Hastanesi olarak bu konuda en yoğun çalışma yapan sağlık kurumu durumundayız. Serebral palsi hastalığında en önemli mesele güven sorunu, aileler hiç kimseye güvenemiyor. Bu çocukların evden çıkmaları, sosyal hayatın içine dahil olmalarını gerekiyor. Ülkemizde çok sayıda çocuğumuz ve aileleri bu hastalıkla mücadele ediyor. Benim en büyük hayalim bir kurum üzerinde belli yaş aralıklarıyla takip edildiği, bu iş için yetiştirilmiş fizyoterapistinden tutun da hekimine kadar olan bir yapının oluşturulması.”

SEREBRAL PALSİLİ ÇOCUKLARIN TAKİBİ

Serebral Palsinin çocuk takibi konusuyla ailelere hitap ederek bilgi veren Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Hasan Kocaefe, Serebral Palsinin birçok nedeni olabileceğini ifade ederek şöyle konuştu; “Serebral Palsinin doğum sonrası takip eden belirti ve semptomları bebeklikte veya okul öncesi yıllarda ortaya çıkmaktadır. Genel olarak hareket bozukluklarına ve bunlarla ilgili anormal reflekslere, uzuvların ve gövdenin gevşekliğine veya sertliğine, anormal pozisyonda durmaya, istemsiz hareketlere, kararsız yürümeye veya bunların bir kombinasyonuna neden olur. Burada ailelerimize çok iş düşüyor. Süreci takip etmek düzenli olarak kontrol ve tedavileri yaptırmak çok önemlidir.”

“ERKEN TANI ÇOK ÖNEMLİ”

Ortopedi ve Travmotoloji Uzmanı Dr. Müren Mutlu da, “Biz ortopedi uzmanları olarak fizik tedaviyle beraber bu çocukların rehabilitasyonunda ve özelikle yürüme potansiyeli olan çocuklara destek olmaya uğraşıyoruz. Serepral Palsili çocuklarda doğum sonrası çeşitli deformiteler ortaya çıkabiliyor. Erken tanı ile takip edildiğinde düzeltilebiliyor” dedi.

Serebral Palside fizik tedavinin yeri konusunda açıklamalarda bulunan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Fatma Özkurt Zengin de fizik tedavinin teşhis konulduğu andan itibaren hayatının her yerinde olduğunu söyleyerek, ihmal edilmemesi uyarısında bulundu ve ailelerin tedavideki yeri hakkında bilgiledirmelerde bulundu.

MEDICABIL’E TEŞEKKÜR

Programa katılan ve konuşmasına Medicabil Sağlık Grubu’na organize ettiği özel program için teşekkür ederek başlayan Tunam Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Ulusoy da, “23 Nisan’da bu kadar ince farkındalığı gerektiren hassas bir konuda hepimizi yan yana getirmeniz sizin nasıl bir güzel bir yürek taşıdığınızın en güzel ifadesi. Öte yandan bu hastalıkta en çok yük annelere düşüyor, anneler çok fedakarlık gösteriyor. Bizi ve sizi yani tedavi eden doktorlarımızı bir araya getiren Medicabil Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen ile Medicabil Sağlık Grubu Genel Koordinatörü Özcan Akan başta olmak üzere tüm emeği geçenlere çok teşekkür ederim” dedi.

Ailelere bilgi paylaşımında bulunurken serebral palsili çocuklar da animatörler eşliğinde çeşitli oyunlar oynayıp eğlendiler.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.