Bursa NetHaber

Dr.Alioğlu'ndan velilere koronavirüs uyarıları

SAĞLIK

Özel Medicabil Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Süleyman Alioğlu, yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte koronavirüs tedbirleri kapsamında çocukların dikkat etmeleri gerekenler konusunda velilere önerilerde bulundu.

“Koronavirüs konusunda bilgiler her gün yenilenirken özellikle ebeveynlerin çocuklarını koruma konusunda endişe ettiği görülüyor” diyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Süleyman Alioğlu, grip salgınının da her yıl milyonlarca insanı etkilediğini, koronavirüsün de benzer bir şekilde bulaştığını, esas amacın alınacak benzer önlemlerle hastalığın yayılmasını ve bulaşı engellemek olması gerektiğini söyledi.

Maske, mesafe ve hijyen konusuna ilave olarak bilhassa çocuklarda bağışıklığın güçlendirilmesine de dikkat edilmesi gerektiğini belirten Özel Medicabil Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Romabet Süleyman Alioğlu, “Hastalık belirtileri olan çocuk okula gönderilmemelidir. Çocuklar özellikle alışveriş merkezi gibi kapalı alanlar ya da halka açık kalabalık alanlarda bulunulmamalı ve buradaki yüzeylere dokunurken dikkatli olmaları konusunda uyarılmalıdır” dedi.

Açıklamasında, çocukların kalabalık ortam ve sınıflarda maske kullanılması gerektiği vurgulayan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Süleyman Alioğlu, “Çocuklara Okuldayken mümkün olduğu sürece sosyal mesafeye dikkat etmeleri tembihlenmeli ve arkadaşlarıyla tokalaşmamaları öğretilmedir. Ayrıca çocukların sağlıklı ve düzenli beslenmeleri, bol sıvı tüketmeleri sağlanmalı, yeterli ve düzenli uyku alışkanlığı kazandırılmalı ve çocukların Bağışıklık sistemi için gerekli vitaminlerin eksikliği varsa doktor kontrolünde takviye sağlanmalıdır” şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.