Bursa NetHaber

Doruk Yıldırım’dan çalışanlarına afet eğitimi

SAĞLIK

Özel Doruk Yıldırım Hastanesi, çalışanlarını depremler başta olmak üzere afetlere karşı bilinçlendirmek ve afet bilinci aşılamak için Bursa AFAD eğitmenlerini personelleriyle buluşturdu.

İçişleri bakanlığı tarafından 2021 yılının “Afet Eğitim Yılı” ilan edilmesinin ardından harekete geçen Doruk Yıldırım Hastanesi Yönetimi, Bursa AFAD desteği ile hastane çalışanlarına afet farkındalık eğitimi organize etti.

Yaşanabilecek depremlere ve afetlere karşı personellerini bilinçlendirmek maksadıyla Doruk Yıldırım Hastanesi Yönetimi ile Bursa AFAD ortaklığında gerçekleştirilen “Afet Farkındalık Eğitimi”ne çok sayıda hastane çalışanı katıldı.

Hastane çalışanlarına Bursa AFAD eğitmenleri tarafından, olası bir deprem esnasında hastaların nasıl korunacağı, afet çantasının hazırlanması ve afet sonrası yaşanabileceklere ilişkin eğitim verildi.

“AFET EĞİTİMLERİ HAYAT KURTARIYOR”

Gerçekleştirilen farkındalık eğitimi sonrasında değerlendirmelerde bulunan Özel Doruk Yıldırım Hastanesi Başhekimi Dr. Cemal Turhan, afet eğitimlerinin deprem esnasında hayat kurtardığının altını çizerek şöyle konuştu, “Tarihimizin, belki de en büyük doğal afetleri ile mücadele ettiğimiz bugünlerde AFAD desteği ile personelimize verilen eğitimler farkındalık oluşturması adına çok kıymetliydi. Toplumsal farkındalığın artırılması her türlü afet olayı ile mücadele etmemiz için bizlere bilinç ve tecrübe sağlayacaktır.”

“AFETLERE KARŞI ‘AFET ÇANTASI’ OLUŞTURALIM”

2021 yılının “Afet Eğitim Yılı” olarak ilan edildiğini ve afetlerle mücadele edildiğini vurgulayan Özel Doruk Yıldırım Hastanesi İş Güvenliği Uzmanı Musa Kıransoy da, “2021 yılının ‘Afet Eğitim Yılı’ ilan edilmesi sebebiyle Doruk Yıldırım Hastanesi olarak farkındalık oluşturabilmek amacıyla çalışanlarımıza Bursa AFAD desteği ile eğitim organizasyonu gerçekleştirdik. Amacımız, çalışanlarımızı afetlere karşı bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturabilmekti. Güzel bir eğitim oldu, afetlere karşı daha bilinçli olarak hareket edeceğiz. Buradan herkesi “afet gönüllüsü” olmaya davet ediyorum, Afetlere karşı ‘Afet Çantası’ oluşturalım, hem işyeri hem de evimizde depremlere yönelik zarar azaltma çalışması yapalım” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.