Bursa NetHaber

Bursa'da Bosna ezgileri

GÜNDEM

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) yeni yıl yemeğini Deluxe'de gerçekleştirdi. Gecede sahne alan Bosna Hersek RKUD Proleter Derneği, sergiledikleri gösterilerle geceye renk kattı.

Nilüfer Deluxe’de gerçekleşen yeni yıl yemeğine, BALKANTÜRKSİAD Üyeleri aileleri ile birlikte katıldı. Gecede konuşan BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Şakir, “Geçen haftalarda Bosna Hersek’e gittiğimizde bölgenin en önemli kültür sanat derneklerinden RKUD Proleter Derneği ile tanıştık. 1905 yılında kurulmuş köklü bir kültür derneği. İşin enteresan tarafı yaşanan iç savaşta ilk vurulan yerlerin arasında bu derneğin binası geliyor. Çünkü yaşatılmaya çalışılan Bosna Hersek kültürünü yok etmeye çalıştılar. Bu zorlu süreçlere rağmen Proleter Derneği’ni ayakta tutan geçmiş dönem başkanlarına ve Bosnalılara teşekkür ediyoruz. Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün; ‘Sanatsız kalan bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ sözünü hatırlatmak istiyorum. Bu vesile ile yaklaşmakta olan 2022 yılının, tüm insanlığa, ülkemize, camiamıza ve ailemize sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum. Tüm Balkan camiasına şimdiden mutlu yıllar diliyorum” diye konuştu.

Bosna Hersek RKUD Proleter Derneği Başkanı Sahudin Kačar da, “Böylesi güzel ve dostluğun olduğu bir ortamda bulunmaktan dolayı çok mutluyuz. Bizi bir araya getiren değerli BALKANTÜRKSİAD Başkanı Fatih Şakir’e çok teşekkür ederim. Dostluğumuzu pekiştirecek bu geceyi organize eden herkese teşekkür ederim. Proleter Derneği 116 yıldır Bosna Hersek kültürünü gelecek nesillere taşımak için varlığını sürdürüyor” diye konuştu.

1905 yılında kurulan ve Bosna ve Balkan-Rumeli kültürünü korumaya çalışan Bosna Hersek RKUD Proleter Derneği, Boşnak kültürüne ait halk oyunları ve yöresel ezgilerle, konuklara unutulmaz bir gece yaşattı.

Etkinlik sonunda, BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Şakir ve Bosna Hersek RKUD Proleter Derneği Başkanı Sahudin Kačar birbirlerine yöresel hediyeler takdim etti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.