Bursa NetHaber

Tunaboylular Deliormanlılar Derneği’nde Süleyman Ulusoy Dönemi

GENEL

Tunaboylular Deliormanlılar Derneği’nin 9.Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda yeni başkan Süleyman Ulusoy oldu.

Gerçekleştirilen Genel Kurul Toplantısına; Bursa AK Parti Milletvekilleri Mustafa Esgin, Refik Özen, Emine Yavuz Gözgeç, Atilla Ödünç, Bursa CHP Milletvekilleri Erkan Aydın, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, MHP İl Başkan Yardımcısı Hikmet Çalışye, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, MHP Osmangazi İlçe Başkanı Seyfi Seyfioğlu, MHP Nilüfer İlçe Başkanı Levent Karakoç, BALKANTÜRKSİAD Başkanı Fatih Şakir, Yeni Pazar belediye Başkan yardımcısı ve HÖH Partisi Şumnu İl Başkanı Aysel Rufat ile BRTK Genel Başkanı Sabri Mutlu’nın yanı sıra çok sayıda STK temsilcileri ve iş insanları katıldı.

BALKANTÜRKSİAD’ın önceki dönem Başkanı ve Tunaboylular Deliormanlılar Derneği’nin onursal başkanı Berat Tunakan’ın Divan Başkanlığında yapılan Genel Kurul toplantısının açılış konuşmasını yapan Tunaboylular Deliormanlılar Derneği’nin önceki dönem başkanı Fatma Seyfioğlu, 18 yıldır dernek bünyesinde yer aldığını ve 1 dönemde başkanlık görevini bulunarak derneğin çalışmalarına katılarak katkı sağlamaya özen gösterdiğini ifade etti. Yeni başkan Süleyman Ulusoy ve Yönetim Kurulu Üyelerine başarılar diledi.

Açılış ve hayırlı olsun mesajlarının ardından protokol konuşmalarına geçildi. Bursa AK Parti Milletvekilleri Mustafa Esgin, Refik Özen, Emine Yavuz Gözgeç, Atilla Ödünç, Bursa CHP Milletvekilleri Erkan Aydın, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, BRTK Genel Başkanı Sabri Mutlu, BALKANTÜRSİAD Başkanı Fatih Şakir ve Yeni Pazar belediye Başkan yardımcısı ve HÖH Partisi Şumnu İl Başkanı Aysel Rufat selamlama konuşmalarıyla konuklara hitap etti.

Konuşmaların ardından, faaliyet raporu ile denetleme kurulu raporlarının okunması, tüzükte yer alan bazı maddelerin değişmesinin müzakeresi ve kabulünden sonra Tunaboylular-Deliormanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Yeni Yönetimi ve başkanı oy birliğiyle seçildi.

Oy birliğiyle seçilen Tunaboylular-Deliormanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Yeni Başkanı Süleyman Ulusoy, yaptığı teşekkür konuşmasında; 20 yıllık dernek tarihinde görev almış eski başkan ve yönetimlerine verdikleri emeklerden dolayı minnettar olduklarını ifade etti.

“TUNABOYLU OLMAK MÜCADELE ETMEKTİR”

“Tunaboylu, Deliormanlı olmanın Balkan yarım adasını tam orta yerinde olmanın yaşam mücadelesi vermek, o topluluklarda Osmanlı bakiyesi olarak geri kalmanın her gün sert ön yargılara direnmenin ne olduğunu gayet iyi biliyoruz” diyen Başkan Süleyman Ulusoy, Atatürk’ün muaciler hakkındaki, “Muhacir diye küçümsenenler, tarihin yazdığı savaşlarda en geriye kalanlar, yani ‘Düşmanla sonuna kadar dövüşenler’ çekilen ordunun ri'cat hatlarını sağlamak için kendilerini feda edenler ve düşman karşısında kaçmak, çekilmek nedir bilmeyenlerdir. Muhacirler kaybedilmiş ülkelerimizin milli hatıralarıdır” sözlerini alıntılayarak şöyle konuştu, “Bizler de bu anlamda arkamızda kalan memleket insanımızı hiçbir zaman unutmadık. Bizler o kutsanmış topraklarda ezan sesini de, Rumeli şarkılarını da dinletmeye yemin etmişiz. Bugün Balkanlarda, Tuna ovasında insanımız ne ise biz de oyuz ne bir eksik ne bir fazla ne mutlu Türküm diyene” dedi.

“HEDEFİMİZ BİN KİŞİLİK KADIN KOLLARI”

Gelecek hedeflerinden de bahseden yeni Başkan Süleyman Ulusoy, önceliği kadınlarda yana kullanacaklarını belirterek, bin kişilik bir kadın kolları ve çok güçlü gençlik kolları uluşturmanın birincil hedeflerinde olacağının altını çizdi. Başkan Ulusoy, dernek çalışmalarında ise şeffaflık ve dürüstlük ilkelerini temel alacaklarını, insanlara karşı da kucaklayıcı bir anlayışla hareket edeceklerini ifade etti.

Başkan Süleyman Ulusoy sözlerini şöyle noktaladı;

“Tuna’nın mağrur akışının asaletiyle, Deliormanın Zümrüt yeşiliyle, şehitlerimizin kanından rengini alan Al Yıldızlı bayrağımızı en yüksek gönderinde yegane, sonsuza dek, sevgiyle, minnetle, vefayla taşımaya devam edeceğiz!”

YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ

Tunaboylular Deliormanlılar Derneği’nin yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Süleyman Ulusoy Sabriye Çınar, Ahmet Kudretli, Yusuf Kıroğlu, Halime Yıldız, Fikri Yazkılı, Zühal Vatansever, İlhan Dağlı, Zenginar Cenk, Dr.Erdal Hatipoğlu, Ferhan Şen

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.