Bursa NetHaber

Mimarlar Odası’ndan üyelerine şantiye şefliği uygulamaları semineri

GENEL

TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi üyelerine yönelik seminerlerine devam ediyor.

Bu kapsamda şube konferans salonunda Mimarlar Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Aşkın Şencan ve A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Alper Meydan tarafından Şantiye Şefliği Uygulamaları başlığı altında bilgilendirme semineri düzenlendi.

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Aşkın Şencan, kendi tecrübelerinden yola çıkarak yaptığı sunumunda şantiye şefinin, şantiye yönetimine dair ekibin koordine edilmesi, çalışmanın uyum içerisinde sürmesi amacıyla tüm sorumlulukları üstlendiğini söyledi.

Şencan şöyle devam etti: “Yapılan bir ankete göre iyi bir şantiye şefinin yüzde 16 oranında deneyim ve iş bilgisinin fazla olması, yüzde 14 oranında takdir etmesini bilmesi, yüzde 70 oranında bildiklerini çalışanlarına aktarması gerektiği sonucu ortaya çıkmıştır. Şantiye şefinin iş bilgisi ve teknik bilgisi ne kadar iyi olursa olsun insan psikolojisini bilmiyor ve çalışanlarıyla insani köprü kuramıyorsa iyi bir yönetici olduğunu söylemek doğru bir yaklaşım değildir. Şantiye şeflerinin birçok yetkileri ve bu yetkilerden gelen sorumlulukları vardır. Mesleki faaliyetlerini yürütürken aynı anda en fazla 5 iş alabilmekte ve bu 5 işin toplamının 30 bin metrekareden fazla olmaması gerekmektedir.”

Şantiye şeflerinin görev tanımlarını ve şantiyelerde iş güvenliğinin önemi nedeniyle alınması gereken önlemleri de anlatan Şencan, şantiye şeflerinin çalışan her kişinin yaşamından sorumlu olduklarını bu nedenle iş güvenliği uzmanlarıyla çalışmak gerektiğinin altını çizdi.

 A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Alper Meydan da Türkiye’nin iş kazalarında Avrupa’da birinci, dünyada 3.sırada yer aldığını, iş güvenliğine çok önem verilmediğini belirterek, iş güvenliği uzmanlarının alınacak önlemler noktasında şantiye şefi ile çok iyi iş birliği sağladığını ancak işverenin bu durumlarda vicdanı ile cüzdanı arasında kaldığını dile getirdi.

Seminerin sonunda Şencan ve Meydan’a teşekkür belgesi takdim edildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.