Bursa NetHaber

İMO Çalışma Grubu seçim bürosunu açtı

GENEL

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Genel Kurulu öncesinde, Çalışma Grubu Nilüfer’de seçim bürosu açtı.

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi, 19-20 Şubat 2022 tarihlerinde Genel Kurulunu ve Seçimlerini gerçekleştirecek. Genel Kurul öncesinde Çalışma Grubu adına başkan adayı olan Cevat Şahin, Nilüfer’de seçim bürosu açtı.

Açılışa, İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak ve yönetim kurulu üyeleri, İMO Bursa Şubesi’nin geçmiş dönem Başkanları Necati Şahin ve Maksut Kaya ile geçmiş dönem yönetim kurulu üyeleri, Yüksek İnşaat Mühendisi ve Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca’nın yanı sıra genç şube üyeleri de katıldı.

Açılışta konuşan İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, Çalışma Grubu’nun 1990’lı yılından itibaren süregelen birlikteliğinin insanı ister istemez heyecanlandırdığını belirterek, “Çalışma Grubu Bursa’da çok güçlü bir yapı. 6 yıllık şube başkanlığım döneminde ben bunu yaşadım ve gördüm. Sözü dinlenen, itibar edilen bir Grubuz. Bunun için geçmiş yıllarda emek sarfeden yönetim kurullarına ve destek, emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Son yıllarda seçimlere katılım oranlarının düştüğünü, bunun yeniden yükselmesi için çalışmak gerektiğini ifade eden Başkan Albayrak, “Meslek odaları ve elbette bizim odamız kentlerin olmazsa olmazı. İnşaat Mühendisleri olarak kent adına fikrini söyleyen, yol gösteren ciddi bir Odayız. Bu nedenle Odamıza sahip çıkmalıyız. Bu bir bayrak yarışı. Bayrağı yeni dönemde genç bir arkadaşımıza devretmek istiyoruz. Bu da sizin destekleriniz ve seçime katılımın çok olmasıyla mümkün olacak” diye konuştu.

SORUMLULUĞUMUZUN FARKINDAYIZ

Çalışma Grubu adına başkan adayı olan Cevat Şahin ise, güçlü bir grubun adayı olmaktan gurur duyduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Çalışma Grubu’nun geçmişten bu yana tek bir hedefi var; mesleğimizin ve meslektaşlarımızın daha iyi seviyelere çıkarılması için mücadele etmek. Bu hedef doğrultusunda 1994 yılında ilk defa oda seçimlerini kazanarak yönetimlerde yer aldı. O tarihten sonra yaklaşık 30 yıldır da siz meslektaşlarımızın da teveccühü ile Grubumuz yönetimlerde yer alıyor. Bu başarımızın altında çok çalışmak, tecrübe ve değişen şartlara uyum becerimiz yatıyor. Bu açıdan, özellikle siz genç meslektaşlarımızın da desteği önemli. Yeni dönem için Çalışma Grubu adına başkan adayı olmak bize nasip oldu. Biz bunun bir bayrak yarışı olduğunu biliyoruz ve bu nedenle sorumluluğumuzun farkındayız. Hedefimiz hizmet bayrağı devralarak aynı onurla gelecek yeni meslektaşlarımıza bırakmak. Genç meslektaşlarımızın dinamizm ile bunu da başaracağımıza inanıyorum.”

ORTAK PAYDAMIZ MESLEĞİMİZ

Geçmiş dönem başkanlarından Maksut Kaya’nın değerlendirmelerinin ardından konuşan İMO Bursa Şubesi’nin önceki dönem Başkanlarından Necati Şahin de mühendis olmaya ilçelerine köprü yapmak üzere gelen mühendis Muammer Gamalı sayesinde karar verdiğini anlattı. Gazi Üniversitesi’nden 1977 yılında mezun olup, diplomasını aldığı gün TMMOB’un Kızılay’daki merkezine giderek İMO Ankara Şubesi’ne kayıt yaptırdığını söyleyen Şahin, kaydının yıllarca da Ankara Şube’de kaldığını ve seçimlerde oy kullandığını dile getirdi.

Bursa’da Çalışma Grubu’nun 1994 yılında kendisinin aday gösterildiği seçimlerde yönetime gelmeyi başardığını belirten Necati Şahin, bunda gençlerin payının büyük olduğunu ve bu başarının Türkiye’de ses getirdiğini hatırlattı. Şahin, “Biz kimseyi ayrıştırmadık. Yıllardır ortak paydamız ekmek yediğimiz mesleğimiz oldu. Bunu hep gündemde tuttuk ve mühendis arkadaşlarımız bizi anladı. Bu nedenle seçimlerde asla hiçbir meslektaşımızı dışlamadan oy isteyeceğiz. Odamız hiçbir zaman bir siyasi partinin arka bahçesi olmadı, olmayacak. İMO Bursa Şubesi’nin çalışmalarını Türkiye yakından takip ediyor. Ve Çalışma Grubu’nun Bursa Şubesi’ndeki gücünü herkes kabul etti” şeklinde konuştu.

Genç oda üyelerinin de duygu ve düşüncelerini dile getirdiği açılışta, İMO Bursa Şubesi Çalışma Grubu Gençlik Komisyonu Başkanı Oğuzhan Kurt, hedeflerinin sadece çalışmak ve mesleklerini bir adım öne taşımak olduğunu söyledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.